Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

26 Mart 2014 Çarşamba

Dantel Perdelerim 6

Sonunda bitirdim taktım.
                                                  
                                                        ************************
 Bir akrabanın hazır perdesinin ucunda görüverdim ve 'işte bu' dedim. Sanırım 2012 yılının şubatı idi. Yavaş yavaş ördüm. Araya başka işler girdi. Örgü, resim vs.
  Henüz bitmedi. Ekstraforu dikilecek, yıkanıp ütülenecek. Ama ben dayanamadım ve masanın sandalyelerine serip çektim resmini. Bütün işlem bitince tekrar çekerim.
Boy 1.50m en 3m Altın Başak Ağ ipliği ile ördüm. Yaklaşık 10 yumak gitti. Üst tarafı sandalyelerin iç tarafında kaldı.
Adımı yazmadan olmaz.
 Takip ederken her dolguya bir toplu iğne sapladım. Ördüğüm bölümün iğnesini yastığa batırdım. Yoksa karıştırıyordum örneği.
 Kendime zaman sınırı koymadım. Bittiği zaman takarım dedim.
İyi geceler arkadaşlar.


25 Mart 2014 Salı

Böğürtlen Kışı-Sarah Jıo

Harika bir kitap 1930 larla günümüz arasında gidip geliyor. Mayıs ayında yağan kar ve 80 yıl önce de aynı zaman da yağan kar ve kaybolan bir çocuğun hikayesi. Akıcı bir roman kolay okunuyor. Sürpriz son...

Öğrencim Çağlanın kitabı çabucak okuyup geri verdim ki o okuyup özetini çıkaracakmış ödev için...


Düğümler Üfleyen Kadınlar - Ece Temelkuran

Önce negatif biir yorum okuduğum için okumamıştım. Arkadaşım Ayşen okuyordu. Sonra pozitif bir yorum okudum ve Ayşenden kitabı istedim. Kalan üç sayfayıda okuyup verdi Ayşencim. Çooook güzelmiş. İlk yoruma takılıp kalsaydım okumayacaktım. İyi ki okumuşum. Tavsiye ederim.

Yapım Kuşağı - 2014

7.Sınıflar - Üretiyorum Etkinliği
7 A



                                                                  ********************
Bu kamyon enerjisini kendisi üretiyor.
                                                                 *********************
7 B
...........
                                            Plastik su şişesinden yararlanılarak yapılan beşik.

                                                           Sallanınca ninni söyleyen beşik.
                                                                *********************
7 C sınıfı
Dikdörtgen kağıtlar katlanarak kuğu yapımı
Yaşlıların geçmesi için trafiği durduran düğmeli trafik lambası
Kumandaların kaybolmaması için yastıkta cep. Oğuzhanın projesi.

Su temizleme cihazı

                                                                ************************
                                                          Serinleme Aracı


                                                                        **********
                                                                          *************
                                                    Su Temizleme Aparatı



                                                        *********************************
7 L sınıfı
Çevreye Duyarlı Temizlik Robotu




                                                   ************************************
8.Sınıflar - Üretimimi Tanıtıyorum
8A sınıfı

8 M sınıfı

                                                                       ***************

                                                   Ravza'nın ambalaj kutusu hazır.
                                                       Marka, logo, slogan,
                                                    kullanım talimatı, fiat barkodu üstünde
                                                          Süslemeleri de güzel.

18 Mart 2014 Salı

Çanakkale Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz

Vatanımız için yokluklar içinde, canını dişine takarak savaşanları ve şehit olanları şükranla anıyoruz.
                                                      Hakkınızı ödeyemeyiz.
                           Mustafa Kemal önderliğinde kazanılan zaferi yedi cihan kabul etti.
Her vatan evladının Çanakkale Şehitliğini görmesi gerekir.
2012 yılında Çanakkale'ye yaptığımız gezinin fotoğrafları burada.



9 Mart 2014 Pazar

Boğaz Ağrısı Doğal Yollardan Nasıl Geçirilir

Bayan "çokbilmiş" yine güzel bir yazı yazmış. Sağlık bölümüme arşivlemem lazım. Orjinal sayfaya gitmek için buradan lütfen.

 


Boğaz Ağrısı Doğal Yollardan Nasıl Geçirilir?

Solda: Bakteriyel; şişmiş küçük dil, beyazımsı noktalar (iltihap), kırmızı şişmiş bademcikler, boğaz kızarıklığı, gri tüylü dil (ayrıca farklı bir ağız kokusu). Viral; kırmızı şişmiş bademcikler, boğaz kızarıklığı.

Kendimi bildim bileli, özellikleri kışları durup durup boğazım şişer, iltihaplanır. Eskiden antibiyotik kullanmadan iyileşemezdim ya da öyle olduğuna inanmıştım. Hamile kaldığımdan beri (5 senedir) ilaç kullanmıyorum. Ve her sene daha az hasta oluyorum.
En sık başıma gelen boğaz ağrısı ve bademcik iltihabı oluyor. Faranjit, laranjit ve tonsilit üçlüsünü artık kendi kendime teşhis edebilir durumdayım.
Kimyasal ilaç kullanmadığım gibi, doğal ilaç da kullanmak istemiyorum. Ama yutulmadan, dışarıdan yapılan müdahalelerden çekinmiyorum. Neler yapıyorum:
  1. Adaçayı çayı: Eğer bakteriyel bir durum varsa, bademciklerimde beyaz iltihapları görüyorsam ya da boğazım kıpkırmızı olup şişmişse hemen ılık adaçayı içiyorum.
  2. Tuzlu su gargarası: Tuzlu suyla gargara  yapıyorum. Aklıma her geldiğinde ya da boğazım her sızladığına gargarayı tekrarlıyorum. Tuzlu gargaranın aynı zamanda uyuşturucu bir etkisi var, boğaz ağrısını alıyor anında. Bir bardağa 4 yemek kaşığı tuz katıyorum aşağı yukarı. En etkili ilacım budur.
  3. Tuzlu adaçayı gargarası: Ilıkken içine bol tuz katıp erittiğim adaçayı soğuduktan sonra, tuzlu adaçayı gargarası yapıyorum. 
  4. Karanfil: Karanfilin de uyuşturucu etkisi var. Ağzıma bir karanfil atıp tutabildiğim kadar uzun tutuyorum. Yutkundukça boğazım uyuşuyor.
  5. Bal, limon (karanfil ve zencefil): Limonsulu bal, gıcık şeklindeki öksürüğü de yatıştırıyor. Limonun içindeki asit de bazı virüs ve bakterileri öldürüyormuş. Balın da antibakteriyel özelliği olduğu gibi aynı zamanda yutak mukozasına yapışıp, öksürürken vs incinmesini önlüyor. Bal yoksa, pekmez de aynı işlevi görür. Karanfil ve zencefil kaynatılıp çıkan suya bal ve limon da eklenip içilebilir.
  6.  Acı biber: Doğrudan yendiğinde ya da gargara yapıldığında acıyı alıyor ama boğazı da yakıyor biraz.
  7. Pirinç haşlama suyu: Pirinci haşlayıp çıkan su ile gargara yapılınca da boğaz rahatlıyor, yumuşuyor.
  8. Sıcak bitki çayları: Yatıştırıcı çaylar içiyorum. Ekinezya, papatya, kekik ya da ıhlamur gibi çayları içerken içine bal da katıyorum. Bir doktor sadece adaçayının tıbbi olarak etkisinin kanıtlandığını, diğer çayların etkisinin plasebo etkisi olabileceğini söylemiş, ama en azından hastayken bol su tükettirmesi açısından çayların olumlu etkisi olduğunu belirtmişti. Plasebo da olsa, bol su tükettiriyor da olsa hastayken bitki çayı içmeyi seviyorum.
  9. Elma sirkesi: Elma sirkesini hemen her gün içmeye çalışıyorum zaten. Bazı mikroplar, sirkenin yarattığı asetik ortamda barınamıyorlarmış. Hastalığı önlemek açısından da faydalı. Bir bardak ılık suyun içine bir tatlı kaşığı elma sirkesi, bir tatlı kaşığı da bal koyuyorum. Yalnız sirkemi kendim yapıyorum, marketten alınan hazır sirkelerin etkisine kefil olamayacağım.
  10. Elma sirkesi gargarası: Elma sirkesi ile yapılan gargara da boğazdaki bazı tür mikroları öldürebiliyormuş. Eşit oranda sıcak su ile elma sirkesini karıştırılıp gargara olarak kullanılabilir.
  11. Sarımsak: Midem hassas değildir, sarımsağı da çok severim. Özellikle bakteriyel bir durum varsa, yemekle birlikte bir oturuşta 1 baş sarımsağı yerim, en çok da ılık zeytinyağlı barbunya ile yemeyi severim (yazarken de canım çekti). Eğer yemek yiyemeyecek durumdaysam 2 baş sarımsağı ezip, allicin enzimi ortaya çıksın diye 10 dakika kadar bekletip, eğer kokusu biraz yok olsun istiyorsam zeytinyağı ekleyip, daha da yiyemeyecek gibiysem biraz da bal ve/veya limon karıştırıp, ekmeğin üzerine sürüp yerim. ("Allicin zararlı saldırılara karşı sarımsağın savunma mekanizmasıdır diyebiliriz. Sarımsak bitkisi taneleri dış kabuklar soyulduktan sonra herhangi bir fiziksel zarara ezmek kırmak bıçakla doğramak gibi maruz kaldığında, bir enzimatik reaksiyon ile Allicin üretir. Sarımsağın ana etken maddesi Alliğin çeşitli reaksiyonlarla ve oksijenle temasla ilk önce Allinaseye sonra ise allicine çevrilir. Allicin enziminin ömrü kısadır. Sarımsak iyice ezildikten sonra ortalama 4-10 dk arasında açığa çıkar ve 40 ila 60 dakika arasında tekrar allinaseye dönüşür." bkz.http://www.devazen.biz/2013/09/sarmsak-ve-allicin-nedir-nasl-kullnlr.html#ixzz2vT7ALqR6)
  12. Nane yağı: Burun açıcı olarak cold-mix kullandığımı yazmıştım (bkz. http://sormabulmadunyasi.blogspot.com.tr/2011/12/cold-mix-nedir-baby-x-cold.html). Nane ve onun aktif maddesi mentol anti-enflamatuar, antibakteriyel ve antiviral özellikler içerir, nefes almayı kolaylaştırır, sümüğü inceltir, balgam söktürücüdür, boğaz iltihabı ve kuru öksürük için de teskin edici ve yatıştırıcıdır; deniyor. Söyleyenlerin yalancısıyım :) Ama kokusu hasta insanı diriltiyor, orası kesin. Ayrıca tadı da çok güzel, çaya ya da sıcak suya eklenip içilebiliyor. Soğuk buhar makinesine de ekliyorum eğer nemsiz bir ortamdaysak.
  13. Yoğurt: Yoğurdun içindeki enzimler ve bakteriler hem boğazı rahatlatıyor hem de iyileşmesine yardımcı oluyormuş. İçine bal katılmış yoğurt da yemek yenmediği zamanlar enerji verir en azından.
  14. Zerdeçal: Ballı sıcak süt içmeyi severim. Bir bardak sıcak süte bir çay kaşığı zerdeçal de eklendiğinde boğaz ağrısına iyi geliyor. Mukusu arttırdığı için tavsiye etmeyenler de var sütü. Eğer öksürüğünüz varsa süt içmemek en iyisi sanırım.
  15. Kekik veya adaçayı (acı elma yağı) veya defne yağı: Bu yağları zeytinyağı veya badem yağı gibi taşıyıcı yağlarla hafifletmek gerekir özellikle çocuklar için. Ayak tabanına ya da doğrudan ağrıyan bölgeye sürülebilir, çocuklar açısından en iyisi ayak tabanına sürmektir. 
Kızım hastalandığında başka neler yaptığımı da şu yazımda yazmıştım: http://sormabulmadunyasi.blogspot.com.tr/2013/01/ks-hastalklarnda-ilac-kullanmadan.html

Boğaz ağrısı grip gibi bir hastalığın belirtisi de olabilir ya da sadece kirli hava, nemsiz kuru hava, hava değişikliği gibi tahriş edici nedenlerden de kaynaklanabilir. Yukarıdaki doğal ilaçların hangisinin istediğiniz etkiyi sağlayacağı, boğaz ağrısının kaynaklandığı nedene göre değişiyor. Deneme yanılma metoduyla bulmak gerekiyor.
Teşekkürler Çok Bilmiş.

6 Mart 2014 Perşembe

Gün Batımı

                                       Kar bekliyoruz ama yağmur yağıyor. Buna da şükür.
                                    Ama yağmurun şakır şakır yağdığı yok. Yerleri ıslatıyor.
                               Kıştamıyız bahardamıyız belli değil. Ağaçlar tomurcuklandı.
 Güneşin batımında gök yüzünde bulutlarla ışığın dansını seyrediyoruz. Doyum olmuyor seyirlere.
                                        Fotoğraflar kifayetsiz kalıyor dansı anlatmaya.
                    Doğudaki bulutların üstüne batının gökyüzü yansıması vuruyor balkon camında.
                                     Camdan dışarı uzanıp doğudaki bulutları da çekiyorum.                   
 İki gün önce çekmiştim bu fotoları.
                                                                     *******
Bu günde salonda vitrinin camına vuran gün batımını görünce koştum çekmek için ...
                                    Balkon camındaki yansımayla çift gün batımı oldu.

                                                                 Çekmelere doyamadım.
                                   O kadar çok çekmişim ki ayıkladıklarım bunlar.

                                       Gün batımının doğuda cam dan yansıması.
                             Gök yüzü şenliği gündemin karanlığını bir anlık unutturdumu ki?
Hoşça kalın.